Asukasinfo

Vakuuttaminen

Vakuuttaminen on kotiin kohdistuvien riskien tärkein hallintakeino. Vakuuttamisen perusajatuksiin kuuluu, että kaikkien – harvinaistenkin – vahinkojen varalle kannattaa ottaa vakuutus, sillä vahingon sattuessa voi seurauksena olla suurikin taloudellinen menetys. Tulipalot ja vuotovahingot aiheuttavat vuosittain taloyhtiöille suuria kustannuksia.

Kotivakuutus luo perusturvan kotona olevalle omaisuudelle, sillä kiinteistövakuutus ei korvaa kodin irtaimista. Toisin sanoen kotivakuutus korvaa irtaimiston, mukaan lukien keittiön kaapistot. Lisäksi kotivakuutuksen kautta voi saada korvausta kuluista, joita syntyy, jos joutuu vahingon takia muuttamaan tilapäisesti pois kotoa. Vakuutusta ottaessa kannattaa määrittää omat tarpeet ja ottaa niiden mukainen vakuutus. Asiasta saa lisää tietoa vakuutusyhtiöiden omilta kotisivuilta.

Samoin kuin yksityisten myös kiinteistöissä toimivien yritysten tulee huolehtia asianmukaisista vakuutuksista. Usein yritysten kannattaa ottaa vakuutuspaketti, joka kattaa myös yrityksen irtaimiston.